Welke zakken zijn het beste: papier of plastic?

welke-zakken-zijn-het-beste-papier-of-plastic

Wil jij bedrukte tassenvan jouw winkel onder je klanten verspreiden? Goed idee! Dit kan de zichtbaarheid van je merk aanzienlijk vergroten. Als je twijfelt tussen de plastic versie en de traditionele papieren tas, zijn hier een aantal tips om je op weg te helpen.

Liever een plastic tas bedrukken om mee te adverteren…

De bedrukte plastic tasis niet voor niets het meest wijdverspreide model ter wereld. Hij is makkelijk te produceren en vaak goedkoop. Doordat hij zo licht is, kan hij voor allerlei verschillende dingen worden gebruikt. De bedrukte plastic tassen worden het meest gebruikt om boodschappen mee doen, waardoor ze erg interessant zijn voor supermarkten.

Meestal worden plastic tassen gemaakt van petroleum. Doordat dit een negatieve impact heeft op het milieu worden plastic tassen steeds minder gebruikt.Bovendien is er veel zwerfvuil dat voornamelijk bestaat uit plastic tassen, waardoor we een weloverwogen keus moeten maken in het aanschaffen en produceren hiervan.

De Europese Unieheeft maatregelen genomen tegen de verspreiding van gratis plastic tasjes om het gebruikervan in te perken. Fabrikanten worden zich hierdoor ook steeds bewuster van hun keuze, dus maken ze nu vaak biologisch afbreekbare (bioplastic) plastic tasjes van maiszetmeel of distel.

Voor het bedrukken van plastic tassen heb je de keuze tussen verschillende opties. Je kan kiezen voor verschillende:

  • Diktes: hoe hoger het aantal micron, hoe stevigeren ondoorzichtiger de tas.
  • Vormen: meestal vierkant of rechthoekig. De tas kan plat, bol of rond zijn.
  • Handvaten: handvaten kunnen in de snede van de tas zitten, of ze kunnen bestaan uit aparte handvaten met grepen of banden. Als je zware dingen in de tas moet kunnen meenemen, zijn verstevigde handvaten de beste keuze.
  • Motieven: een plastic tas kan bedrukt worden met een print op een specifieke plaats of met volledige bedrukking op het hele oppervlak.

… of een papieren tas laten bedrukken?

De op maat gemaakte papieren tas wordt meestal gemaakt van kraftpapier. Ditwordt steeds vaker gebruikt omdat het natuurlijker en beter voor het milieu is. Kraftpapier is namelijk biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Vroeger had het bruine papier een saaie uitstraling, maar tegenwoordig is dat al lang niet meer zo. Vanwege het ecologische karakter is de papieren tas een prima accessoire. Het is inmiddels mogelijk om ze in allerlei kleuren en maten te bestellen.

De opvouwbare papieren tassen zijn uitgerust met handvaten die ook platgemaakt kunnen worden. Daarnaast zijn ze meestal vierkant of rechthoekig. Ze zijn ook verkrijgbaar in gelamineerd (met folie bekleed) papier. De gelamineerde papieren tassen hebben over het algemeen een luxere en elegantere uitstraling.

Ook hebben de papieren tassen een grote variatie aan stijlen en functies. Een bedrukte papieren tas kan zelfs een cadeautje voor een cadeautje zijn! Er zijn ook speciale modellen die ervoor gemaakt zijn om er een fles wijn, kleding of cosmetica in weg te geven.

Net zoals de plastic versie, is de papieren tas ook aanpasbaar. De eerste optie is zeker economischer en flexibeler. Maar als je liever wilt dat je winkel een natuurlijke of elegantere uitstraling heeft, kies dan voor de bedrukte papieren tas.

Comments are closed.