Welke klachten krijg je bij jarenlang blowen?

ver het algemeen kun je zeggen dat het niet zoveel uitmaakt hoe lang je blowt, maar dat hoe vaak je blowt des te belangrijker is. Bij dagelijks cannabisgebruik kun je zeker problemen verwachten. Er zijn nog altijd veel mensen die jarenlang dagelijks blowen, ondanks de goede voorlichting die hierover wordt geboden.

Stoppen kan een goed plan zijn wanneer de klachten te ernstig worden. Op deze website kun je meer lezen over de ontwenningsverschijnselen die bij het stoppen met blowen kunnen optreden.

Bij mensen bij wie cannabis een grote rol speelt zien we toch wel dat er op den duur dagelijks geblowd wordt. Hoewel veel coffeeshops voorlichting geven en aangeven dat je minstens 2 dagen per week niet moet blowen, blowen toch veel mensen iedere dag. De reden die ze aangeven is niet op de laatste plaats dat het ontspannend is.

Maar blowen heeft wel degelijk een boel keerzijden, waarbij dit artikel zich slecht beperkt door enkele daarvan. In werkelijkheid kan een cannabisverslaving een grote impact op iemands leven hebben, impact op werk, impact op sociale contacten en liefdesrelaties. Hoewel er vaak wordt gezegd dat cannabis een minder gevaarlijk middel is dan alcohol, kan ook cannabis levens in figuurlijke zin verwoesten.

Mensen kunnen van blowen minder ondernemend worden. Hierdoor kunnen zij slecht scoren op de werkvloer of het contact met vrienden verliezen. Even geen zin in vrienden. Even lekker een joint in de avond. Maar wanneer dit dagelijks gebeurd, zul je ook minder vaak deelnemen aan sociale activiteiten.

De meeste mensen zullen de joint toch wel met tabak draaien. Hierdoor krijg je ook alle giftige stoffen die in tabak zitten binnen. Door tabak gaat je conditie ver achteruit. Ook wanneer je sport zou je een betere conditie hebben wanneer je niet zou blowen.

Psychiatrische patiënten moeten helemaal niet blowen. Hoewel sommigen zeggen er baat bij te hebben, is dit nooit echt bewezen. Als je denkt er baat bij te hebben, houd het gebruik dan beperkt. Iedere dag blowen zal niemand helpen.

Comments are closed.