Welk formaat container heb ik nodig?

Een grote container huren is duurder dan een kleinere. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor je container, want verbouwen is al duur genoeg. Daarom wil je liever niet een grotere container huren dan je nodig hebt. Maar te klein is nog erger: wat doe je dan met het vuil dat niet meer past? In het ergste geval is dat zo veel, dat je nog een container moet huren. Dan ben je uiteindelijk weer duurder uit. Maar hoe weet je nu hoeveel puin er uit je huis gaat komen met een verbouwing? Daar zijn gelukkig wat vuistregels voor.

 

Container voor verbouwde keuken of badkamer

De keuken en de badkamer zijn de meest verbouwde ruimtes in Nederlandse woonhuizen. Deze leveren ook het meeste puin en vuil op bij een verbouwing: meestal moet je van veel puin in de vorm van tegels en sanitair af. Voor een oppervlak niet groter dan 10 m2 is een 3 kuub container meestal groot genoeg om het puin aan te kunnen. Gaan er ook badkamer- of keukenkastjes weg? Als ze van hout zijn, heb je een grofvuilcontainer nodig, geen puincontainer. Vergeet ook niet om ze klein te maken, dan past er meer in de container!

Voordelen van een kleine container

 

Een container van 3 m3 is meestal de kleinste maat die je kunt huren bij een verhuurbedrijf. Het is een erg handige maat die groot genoeg is voor kleine verbouwingen. Naast het afval van een keuken- of badkamerverbouwing past er bijvoorbeeld ook zo’n 50 m2 aan tuintegels in, als je daar gaat verbouwen. Of natuurlijk 3 kuub zand. Een container van 3 m3 past handig in een parkeervak. Denk wel even aan toestemming van je gemeente voor het plaatsen. En bedenk ook dat je voor verschillende soorten afval soms verschillende containers nodig hebt.

Comments are closed.