Wat gebeurt er als ik stop met blowen?

Er zijn altijd mensen die hun hele leven blijven blowen. Toch is er een groot aantal mensen die er regelmatig over nadenkt om te stoppen. En vaak zijn hiervoor goede beweegredenen. Zo is blowen in eerste instantie aan de prijzige kant. Verder kun je er futloos van worden en is het wel degelijk verslavend.

Wanneer je stopt met blowen kun je er een hoop voor terugkrijgen. Veel mensen zeggen lekkerder in hun vel te zitten na het stoppen. Daarbij zeggen ze ook beter te slapen dan toen ze blowden. Sommige mensen onthouden hun dromen niet na geblowd te hebben. Wanneer je stopt onthoud je je dromen weer.

Niet iedereen die stopt heeft het daar even gemakkelijk mee. Sommige mensen worden de eerste dagen erg onrustig. Je kunt het gevoel hebben dat je geen energie hebt. En dat is logisch. Het lichaam moet wennen aan de nieuwe situatie. Ook beginnen bepaalde lichaamsfuncties beter te werken. Ten eerste gaat je conditie vooruit. Ook de longen beginnen aan een schoonmaak. Het kan zijn dat je lichaam in zekere mate afhankelijk is geraakt van het blowen, waardoor je je de eerste dagen een beetje raar kunt voelen.

Sommige mensen zijn de eerste dagen enorm prikkelbaar. Slecht concentreren is iets anders waar je dan last van kunt krijgen. Sommige mensen slapen de eerste dagen helemaal niet, om een paar dagen later als een roos te slapen. Bij niet iedereen voelt het stoppen met blowen hetzelfde. Sommige mensen merken er helemaal niets van. Wel kan gezegd worden dat je meer last van ontwenningsverschijnselen kunt krijgen wanneer je lang en veel geblowd hebt. We praten dan over jarenlang blowen.

Vergeetachtigheid is een klacht die vaak voorkomt bij mensen die blowen. Het betreft daarbij vooral het kortetermijn geheugen. Deze klacht verdwijnt gelukkig wanneer je stopt met blowen. Dingen die je steeds uitstelde toen je blowde, pak je na het stoppen direct aan.

Comments are closed.