Van plan om van baan te wisselen?

Elke dag met veel plezier naar het werk

Ben je momenteel al 40 uur per week werkzaam bij een bedrijf, maar voel je je niet op je plek? Het is belangrijk om hier bij stil te staan. Je brengt immers meer tijd door op de werkvloer dan thuis met vrienden en familie. Het is dus van belang dat je werkzaam bent bij een organisatie of functie waar je jezelf kunt zijn en waar je met veel plezier naar toe gaat elke dag. Wellicht ben je momenteel werkzaam op kantoor, maar zou je graag een baan willen in de intern transportwereld. Solliciteren is een belangrijk onderdeel van het zoeken van een nieuwe baan. Waarom? Dat wordt in het onderstaande artikel duidelijk gemaakt.

Een baan in de intern transportwereld?

Wil je een baan in de intern transportwereld. Dat kan! Echter moet je alvorens wel voorzien zijn van de juiste en grondige instructies. Transportbedrijven hechten veel waarde en aandacht aan veiligheid. Een ongelukje zit immers in een klein hoekje, echter hebben deze ongelukken veelal enorme gevolgen. Om dit te voorkomen en om een streepje voor te hebben op de overige sollicitanten is het verstandig om voor het solliciteren van een heftruck-, reachtruck- of hoogwerker certificaat. Welk certificaat je wilt halen hangt natuurlijk af van de vacature. Stel er is een vacature voor een heftruckchauffeur, dan is het verstandig om alvorens een heftruckcertificaat te halen.

Waarom is solliciteren een belangrijk begin?

De eerste indruk is de belangrijkste. Het begin van een nieuwe baan start bij het solliciteren. In de meeste gevallen moet je een motivatiebrief opsturen met een CV. Om ervoor te zorgen dat het bedrijf waar je wilt solliciteren een goede indruk krijgt van jou en je persoonlijke competenties dient de CV er goed en professioneel uit te zien. Een voorbeeld CV kan je helpen om de CV op de juiste manier in te delen.

voorbeeld-CV

Comments are closed.