Tennis, de ideale sport

Ben je op zoek naar een nieuwe sport waar je helemaal voor kan gaan? Ga eens tennissen! Het is ondertussen algemeen bekend dat sporten gezond voor je is, maar onderzoek wijst dan ook nog eens uit dat tennis een van de meest gezonde sporten is. Tennis heeft veel positieve effecten op zowel de fysieke als de geestelijke gezondheid, bovendien is het een sport die je levenslang kan beoefenen.

Ten eerste is tennis door de combinatie van cardio en kracht een ideale sport op calorieën te verbranden en spieren op te bouwen. Het is bewezen dat mensen die tennis spelen gemiddeld een lager vetpercentage hebben, wat ook goed is voor een lage bloeddruk en een laag cholesterolgehalte in het bloed. Dat maakt dat een tennisser minder kans heeft op hart- en vaatziekten. Ten tweede zorgt tennissen voor stevigere botten. Bij tennis worden namelijk de botten in de armen en benen belast, wat er net voor zorgt dat die botten verstevigd worden. Tennis zorgt dus voor sterkere botten in het bovenlichaam, de romp én het onderlichaam. Ten derde is tennis goed voor de fijne motoriek. Bij tennis worden de grote en kleine spiergroepen getraind, dat zorgt ervoor dat het lichaam de spieren in samenhang en gedoseerd moet leren gebruiken en dat is goed voor het coördinatievermogen.

Tennissen is dus zeker aan te raden, zowel voor kinderen als voor volwassenen die nog een nieuwe sport willen oppikken. Het enige wat je dan nog nodig hebt zijn een goede tennisracket en goede tennisschoenen. Head tennisrackets zijn goede rackets voor zowel beginners als voor gevorderden, je vindt er tennisrackets van verschillende soorten en maten. Om tennisschoenen te zoeken kan je kijken bij het merk K Swiss, tussen het grote aanbod van K Swiss tennisschoenen voor heren, dames en kinderen kan iedereen een paar vinden dat de juiste steun en het goede comfort biedt.

Comments are closed.