Sociale vaardigheid en dating etiquette

Op een gegeven moment zul je een berichtje moeten sturen. Dit geldt ook voor vrouwen, zodra ze weten wat voor man goed voor ze is want de mailbox raakt toch te vol met berichtjes. Voor vrouwen is het genoeg een standaard interessebericht te sturen maar mannen zullen aan de bak moeten met een origineel bericht. Vrouwen krijgen er elke dag minimaal 5. Dat is meer dan 30 per week, meer dan 100 per maand, meer dan 1000 per jaar! Het zal dan ook niet verbazen dat veel vrouwen hier moe van worden. Ze zullen het misschien leuk blijven vinden deze berichten te lezen omdat het vleiend voor ze is maar ze raken snel blase. Wees er dus snel bij en bericht alleen leden die nog niet zo lang lid zijn. Veel dating sites helpen je hierbij door nieuwe matches naar je te mailen.

Andersom geldt ook: blijf niet langer lid dan een half jaar. Het wordt niet als aantrekkelijk gezien als je al heel lang op een dating site zit, dan ben je waarschijnlijk ook niet aantrekkelijk genoeg om mee te daten, ook al is dat niet waar, zo denken velen wel.

Hou alles luchtig, positief, respectvol bij internet dating en vermijd lompe seksgrappen en negativiteit door bijvoorbeeld te klagen over vrouwen of mannen. Geef complimenten als je iemand een bericht stuurt en toon interesse door wat vragen te stellen en duidelijk te laten zien dat je haar profiel goed gelezen hebt en wat je gemeen hebt. Een licht plagende opmerking kan het goed doen. Maar ga geen berichten sturen als je boos of chagrijnig bent.

Veel mensen letten erg op de gemeenschappelijke dingen maar feitelijk doet het er niet altijd veel toe: het maakt echt niet uit of je dezelfde film, boeken of muziek mooi vind. Vrouwen en mannen blijven toch erg verschillend van elkaar. Richt je meer op wat je aantrekkelijk vind en minder op hoe je op elkaar lijkt, want dat is vaak niet zo, hoewel het kan helpen…het is altijd fijn met een gelijkgestemde contact te hebben.

Binnen 3 berichten heen en weer moet je ongeveer op een date aansturen anders blijf je maar mailen met elkaar. Je wilt geen mailrelatie als het goed is, dus vermijd dat. Ga niet meteen je e-mailadres en telefoonnummer geven, dat komt opdringerig over. Meestal is het nummer pas nodig als je een ontmoeting voorgesteld hebt. En op de meeste sites kan de ander, ook mits gratis lid, altijd een bericht terugsturen. Zorg voor een luchtig zelfvertrouwen in je bericht, ga dus niet bedelen maar zeg gewoon wat je wilt en wees concreet, wanneer je kunt, waar, hoe laat. Het beste is gewoon afspreken wat koffie/thee te gaan drinken bij verschillende cafe’s en een stuk te lopen door de stad of een park. Hou het simpel en ga niet meteen iets doen waarbij je minder contact hebt, zoals een film of sportieve activiteit. Vaak is het ook beter dicht bij elkaar te zitten, dus naast elkaar, dan tegenover elkaar met een tafel ertussen. Spreek altijd af op een veilige omgeving waar genoeg mensen in de buurt zijn, dus niet meteen thuis.

Comments are closed.