Ook met felle zon genieten van je tuin

De periode van het jaar komt eraan waarin iedereen vaker buiten vertoeft en wil genieten van de zon en de aangename temperaturen. Voor zij die een tuin hebben met een terras is dat natuurlijk nog aangenamer – tenzij die zon wel erg fel schijnt, waardoor het niet meer aangenaam is.

In plaats van dan meteen binnen te gaan zitten, is het ook mogelijk om te kiezen voor een andere maatregel, namelijk een terrasoverkapping. Een dergelijke overkapping biedt een goede bescherming tegen de felle zon, maar je kan wel nog genieten van de aangename temperaturen en de tuinsfeer.

Een overkapping boven het terras – of toch maar ergens anders?

Een terrasoverkapping biedt logischerwijs bescherming tegen de zon, maar ook als het plots begint te regenen zit je nog altijd veilig en droog. Hoewel de meeste mensen bij een dergelijke overkapping denken aan een vaste afscherming die aan het terras zelf is bevestigd, is het ook mogelijk om die los ergens anders in de tuin te plaatsen.

Zo kan je bijvoorbeeld de overkapping achterin de tuin plaatsen, waar je dan een paar ligzetels onder installeert. Op die manier kan je nog meer genieten van de rust die je tuin uitstraalt.

Mogelijke uitbreidingen bij terrasoverkappingen

Daarbij is het ook mogelijk om te kiezen voor een terrasoverkapping met eventuele uitbreidingen, zoals glazen deuren of schuifdeuren. Op die manier is het een voorziening die het hele jaar door gebruikt kan worden – zelfs als het erg hard waait of zelfs als het regent. Daarbij is een dergelijke overkapping een eenvoudige aankoop omdat er binnen bepaalde afmetingen geen vergunning voor nodig is. Het comfort van je terras een niveau hoger tillen is een hele opdracht, maar dankzij een kwalitatieve terrasoverkapping wordt het ongetwijfeld een heel stuk eenvoudiger.

De meerwaarde van een overkapping plat dak

Zelfs nu de voordelen van zo’n terrasoverkapping duidelijk zijn, is het nog altijd een kwestie van op zoek te gaan naar het model dat precies bij je wensen aansluit. In veel gevallen kiest men voor een overkapping plat dak, juist omdat een dergelijk type tal van voordelen biedt. Een overzicht:

Een strakke, moderne look

Steeds meer woningen kiezen voor een strakke, moderne inrichting. Dus waarom de tuin en het terras niet op dezelfde manier inrichten? Dankzij een overkapping plat dak geef je de tuin en het terras meteen een verzorgde, moderne en luxueuze uitstraling.

Tal van mogelijkheden bij overkappingen plat dak

Daarbij kan je bij overkappingen met plat dak kiezen tussen verschillende modellen, formaten en soorten. Van kleinere modellen met een opening als raam en volledig omwalling tot grotere overkappingen die puur als bescherming dienen tegen de zon of regen, de optie szijn erg uitgebreid. Ook op het vlak van materialen zijn er heel wat mogelijkheden; van watersnip hout voor een landelijke look tot een overkapping uit Douglas hout voor wie een exotischere uitstraling wil bereiken. Daarbij is het ook mogelijk uitbreidingsmogelijkheden te installeren, waarmee je onder andere de oppervlakte en look van de overkapping naar wens kunt aanpassen.

Duurzaamheid en kwaliteit

Als je kiest voor een overkapping in je tuin of terras, dan wil je natuurlijk dat die investering lang meegaat en dat je er optimaal van kan genieten. Het is dan ook belangrijk om te kiezen voor kwaliteit, en dat kan als je vertrouwt op een merk. De materialen waaruit zo’n overkapping bestaat zijn duurzaam en daarbij kan een overkapping op maat gemaakt worden. Op die manier beschik je over een overkapping die niet enkel kwaliteit biedt – maar ook nog eens precies in jouw tuin en terras past.

Comments are closed.