Is online een lening aanvragen gemakkelijk?

Kort gezegd: ja, meestal is het online aanvragen van een lening gemakkelijk. Gaat u voor de minilening of het flitskrediet dan kan het geleende bedrag zelfs binnen enkele uren op uw bankrekening worden gestort. Een minilening is vergelijkbaar met de “payday loans” in Amerika. U leent een klein bedrag tegen een korte looptijd. Meestal gaat het om enkele tientjes tot een paar honderd euro. De looptijd varieert tussen de dertig dagen en de drie maanden.

Leent u een bedrag boven de vijfhonderd euro? Dan kan het zijn dat het langer duurt voordat u het geld heeft. Omdat u de lening online aanvraagt zult u in de meeste gevallen een kopie van uw legitimatiebewijs en de meest recente twee loonstroken moeten sturen. Ook zal er afhankelijk van het leenbedrag een toetsing bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel worden gedaan.

Grotere leningen zijn bij sommige geldverstrekkers ook online aan te vragen. Het kan hier bijvoorbeeld gaan om een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Het grote voordeel bij geldverstrekkers die uitsluitend online leningen aanbieden is dat zij vaak minder kosten hebben dan geldverstrekkers waarbij u een financieel adviseur moet zien. Hierdoor kunnen zij ook een lagere rente voor de lening vragen, wat uiteraard voordelig is voor u.

Kunt u door een BKR toetsing of omdat u niet de Nederlandse identiteit bezit toch niet online lenen? Er is een samenwerking tussen diverse kredietbanken genaamd de Sociale Banken Nederland (SBN). Dit zijn geldverstrekkers zonder winstoogmerk. U kunt er een zogeheten sociale lening afsluiten. Deze lening is uiterst geschikt voor mensen die onder een bepaald minimum qua inkomen zitten of door een BKR toetsing of op andere gronden geen lening kunnen aanvragen bij een reguliere bank.

Comments are closed.