Navigeren op de fiets

Nederland is echt een fietsland. Vooral in het voorjaar en de zomer zijn er ontzettend veel mensen die in ons land de fiets nemen. Het opvallende daaraan is dat dit ook echt overal in het land is. In de grote steden is de fiets een zeer populair vervoersmiddel maar ook in het achterland en kleinere stadjes en dorpjes gebruikt bijna iedereen een fiets. Sterker nog: Meer dan driekwart van de mensen in Nederland beschikt over een eigen fiets en maakt daar ook met regelmaat gebruik van. Het is dan ook niet zo heel vreemd dat er regelmatig een ongeluk gebeurt met de fiets. Goed opletten en veiligheidsmaatregelen nemen is dan ook erg belangrijk.

Denk aan je veiligheid

Er zijn heel veel dingen die je zelf kunt doen om aan je veiligheid op de fiets te denken. Zo is het al een goed begin om ervoor te zorgen dat je goed op de hoogte bent van de verkeersregels. Daarmee begeef je jezelf niet alleen een stuk zekerder in het verkeer maar ben je ook nog eens voorbereid op wat er in het verkeer kan gebeuren. Goed opletten is natuurlijk ook belangrijk, net als beide handen aan het stuur houden.

Telefoonhouder op de fiets

Het is het veiligst om geen telefoon op de fiets te gebruiken. Soms ontkom je daar echter niet aan. Bijvoorbeeld wanneer je wilt navigeren op de fiets. Een kaart is wel erg ouderwets en met een telefoon vind je veel eenvoudiger je weg. Gebruik dan echter wel een telefoonhouder op de fiets. Dat is een stuk veiliger omdat je dan beide handen aan het stuur kunt houden. Bovendien is het ook eenvoudig om met een telefoonhouder op de fiets te navigeren. Je kunt namelijk simpel en effectief de route zien aangezien de telefoonhouder op je stuur wordt bevestigd.

Comments are closed.