Moeite met carrière maken

Sommige mensen hebben meer er moeite mee om aan een baan te komen dan andere mensen. Zeker oudere mensen die al langere tijd bij hetzelfde bedrijf werken kunnen hinder ondervinden tijdens het zoeken van een nieuwe baan, want hun laatste sollicitatie is dan al een aantal jaar geleden. Als deze mensen op straat komen is dat niet alleen vervelend omdat je op straat komt, maar ook omdat er opnieuw naar een nieuwe baan moet worden gezocht. Veel mensen van boven de vijftig weten dan ook niet hoe dat in deze tijd het beste kan.

Na een ontslag kan het voor sommige mensen erg vervelend zijn om aan een nieuwe baan te komen. Het vinden van een baan is dan ook erg lastig. Mensen die voor het eerst of na een langere tijd weer gaan solliciteren moeten dan ook weer helemaal van voor af aan beginnen en moeten weer helemaal uitzoeken hoe alles het best kan terwijl een groot deel van de carrière er weer op zit.

Voor deze mensen is het makkelijker om een outplacementtraject te doen bij bijvoorbeeld outplacement Rotterdam. In een outplacementtraject worden mensen geholpen met het vinden van een nieuwe baan. In het eerste deel van het traject leer je hoe je jezelf kan profileren als werknemer en in het tweede deel van het traject ga je solliciteren met behulp van een adviseur.

Ook mensen die een baan hebben kunnen er wat aan doen om zich lekkerder in hun vel te voelen op hun werk. Met loopbaanbegeleiding wordt je in je carrière geholpen om na te denken over je functioneren en eventueel om na te denken over een eventuele vervolgstap in je carrière. Dit wordt dan samen met een loopbaancoach gedaan. Tijdens een aantal sessies ontdek je dan je functioneren op je werk en leer je hoe je daar mee om kan gaan.

Comments are closed.