Hout en beton combineren in de tuin

Een schutting als erfafscheiding zal in veel gevallen van hout zijn. Je creëert met een houten schutting een natuurlijk uitziende afscheiding. En hoewel houten schuttingen tegenwoordig zeer duurzaam kunnen zijn, zul je de schutting op een juiste wijze moeten plaatsen. Wanneer je dit niet goed doet, is er kans dat de schutting in contact komt met de grond en zal een houten schutting al snel wegrotten. Wil je het risico hierop verkleinen en ervoor zorgen dat je houten schutting een lange levensduur houdt, dan kun je hout combineren met beton.

Een betonpalen schutting

Hoe ziet een schutting waarin hout en beton gecombineerd zijn eruit? Op de afscheiding waar de schutting geplaatst gaat worden zal in de grond een betonnen plaat worden geplaatst. Aan de zijkanten worden betonpalen geïnstalleerd. Zo heb je een geraamte gemaakt die volledig uit beton bestaat. De houten schuttingen worden nu tussen de betonpalen geplaatst en de schutting rust op de betonnen plaat die is ingegraven. Zo heb je een prachtige betonpalen schutting die bestand is tegen alle weersinvloeden en zeer lang mee kan gaan.

De voordelen van een betonpalen schutting

Het grote voordeel van een betonpalen schutting is dat beton gemakkelijk in aanraking met de grond kan komen zonder dat dit van invloed is op de kwaliteit van het beton. Hout daarentegen mag niet in contact met de grond komen, want dit zal rotten. Met een betonpalen schutting voorkom je dat hout de grond raakt. De houten schutting staat veilig tussen beton ingeklemd en zal nauwelijk te lijden hebben.
 Naar boven

Comments are closed.