Hoe bereken ik een lening?

Voor het berekenen van een lening is het belangrijk dat u de juiste gegevens bij de hand heeft. Wilt u berekenen wat u maximaal kunt lenen dan is het aan te raden om online te zoeken naar een rekentool. Daarvoor zult u uw inkomensgegevens evenals uw uitgaven bij de hand moeten hebben. Op die manier kan de tool berekenen welk maandbedrag u kunt dragen en zodoende ook wat u voor een bepaalde looptijd kunt lenen.

Zekerheid speelt voor veel geldverstrekkers een belangrijke rol bij het verstrekken van een krediet. Zo vinden de meeste geldverstrekkers het prettiger als u een vast arbeidscontract kunt aantonen. Zo weet de geldverstrekker zeker dat u iedere maand inkomsten heeft. Dit is dan ook de reden waarom het voor ondernemers zoals freelancers en ZZP’ers moeilijk is om een lening af te sluiten. Via een zoektocht in Google kunt u overigens op zoek gaan naar geldverstrekkers die zich specialiseren in leningen voor ondernemers, mocht dat voor u het geval zijn.

Het berekenen van een lening kunt u voor de persoonlijke lening zelf doen op de website van een geldverstrekker. Dit is ook mogelijk voor het doorlopend krediet, maar wees u daarvan bewust dat er dan wel sprake is van een theoretische looptijd. In werkelijkheid kunt u met een doorlopend krediet namelijk ook weer geld opnemen, waardoor de looptijd flexibel is. Voor de hypothecaire lening is het verstandig om het berekenen door een hypotheekadviseur te laten doen. Er zijn legio hypotheekvormen met allemaal hun eigen lasten. De hypotheekadviseur heeft vaker met dit bijltje gehakt.

Wilt u een hypotheek toch zelf berekenen? Op het internet kan het, maar wees u wel bewust van het feit dat veel tools achterlopen op het vlak van nieuwe regelgeving. Met andere woorden: de tools zijn niet altijd up-to-date. Daarnaast moet u zich realiseren dat u gemakkelijk kosten over het hoofd kunt zien. Hypotheken zijn immers complexe materie en een foutje is zo gemaakt.

Comments are closed.