Groepsreis Ierland

Ierland spreekt tot de verbeelding. Het land van de Kelten, de mythen en de pubs is steeds populairder en leent zich perfect voor een groepsrondreis over dit bijzondere eiland. Deze groepsreis is een echte rondreis en begint en eindigt in de hoofdstad Dublin. Doordat Ierland niet zo groot is, kun je in 10 dagen een groot deel van het eiland zien en beleven.

De groepsreis Ierland is een combinatie tussen een wandelvakantie en een echte rondreis. Onze Ierse buschauffeur zal je de mooiste plekken van het eiland laten zien. Op sommige plekken maken we een wandeling, op andere plekken nemen we juist de tijd om foto’s te maken en te geniete van het bijzondere landschap.

Ierland is een groen eiland met veel afwisselende landschappen. Zo is het oosten van Ierland eigenlijk niet te vergelijken met het noorden, zuiden of westen van het eiland. Tijdens deze rondreis Ierland focussen we ons met name op de westkust en het zuidwesten van Ierland, maar bezoeken ook onderweg allerlei mooie plekken.

Zo staat een bezoek aan Trim Castle op het programma, waar onder andere de film Braveheart werd gefilmd, maar bezoeken we ook Glendalough, waar delen van Vikings zijn opgenomen in de Wicklow mountains.

Deze groepsreis is een combi van een natuurvakantie, met verschillende ontzettend mooie wandeltochten op het programma, en een cultuurvakantie waarbij we belangrijke Ierse cultuurschatten bekijken en bezoeken. Daarnaast rijden we langs de mooiste plekken van het eiland, waaronder de beroemde Ring of Kerry en bezoeken we de Cliffs of Moher, Nationaal Park the Burren, Connemara en bezoeken we de levendige studentenstad Galway.

Leeftijden groepsreis Ierland

Deze groepsrondreis wordt veel geboekt door twintigers. De gemiddelde leeftijd ligt dan ook rond de 25 jaar, waarbij de jongsten een jaar of 20 zijn en de oudsten tegen de 30 jaar oud. Over het algemeen wordt de rondreis Ierland geboekt door alleenreizenden, maar ook met enige regelmaat door samenreizende mensen.

Waarom Ierland

·         Ierland is groen en mooi

·         De Ierse cultuur is uniek, je zult ontdekken dat Ieren altijd in zijn voor een praatje

·         Ierland is gezellig, maar heeft ook heel veel natuur

·         Ierland leent zich perfect voor een rondreis omdat de dagafstanden beperkt zijn

·         Het weer is lang zo slecht niet als iedereen altijd denkt, het wordt er alleen niet zo heet in de zomer, maar temperaturen tot 25 graden zijn niet ongewoon

·         Je maakt een aantal wandeltochten met onvergetelijke uitzichten

Ontdek de Ierse Cultuur tijdens deze groepsreis

Deze groepsreis is een goede manier om Ierland te verkennen. Je zult merken dat overal waar je komt wel een pub te vinden is en je zult merken dat het in de pub ook altijd druk is, of het nu maandagochtend of zaterdagavond is. Het is in Ierland heel normaal om op zondag na de kerk met de hele familie naar de pub te gaan voor een “sunday roast”, waarna natuurlijk het bier op tafel komt. Probeer eens een guinness, maak een praatje met Ieren en bezoek zeker ook de pubs waar geen achtergrondmuziek is, vaak zijn dat de beste!

Comments are closed.