Geniet jarenlang van een schutting met betonpalen

Wie op zoek is naar een goede schutting voor in de tuin, kan alleen maar baten bij een betonpalen schutting. De voordelen van zo’n schutting reiken verder dan bij de meeste andere varianten, en wel door de unieke combinatie van hout én beton.

Maar wat maakt zo’n schutting nu precies zo speciaal? Deze vraag verdient een duidelijk antwoord als je het beste uit de inrichting van je tuin en terras wil halen, en het volgende overzicht biedt dat.

De meerwaarde van een betonpalen schutting

Een betonpalen schutting is, zoals de naam al een beetje doet vermoeden, een schutting die deels uit hout en deels uit beton bestaat. De basis van de schutting is immers een betonnen plaat, die als buffer fungeert tussen het hout van de schutting en de ondergrond. Daarbij worden de houten palen tegen betonnen palen bevestigd, waardoor deze beter op hun plaats blijven.

Een overzicht van de voordelen van zo’n schutting:

Een stevige schutting

Eerst en vooral is een betonpalen schutting veel steviger dan een schutting die uit hout bestaat, juist door de betonnen palen die het hout ondersteunen. Wind en andere weersomstandigheden tasten de schutting daardoor minder snel aan, waardoor je dus ook veel langer van de schutting kan genieten.

Bescherming tegen een vochtige ondergrond

Daarbij is zo’n schutting veel beter bestand tegen vocht in de grond. Bij een schutting die helemaal uit hout bestaat, wordt dat hout immers al snel aangetast door water dat uit de grond naar boven komt. Dankzij de betonnen plaat komt dat vocht niet in contact met het hout, waardoor het dus ook minder snel zal slijten en rotten.

Voor elke tuin een oplossing

Ten slotte bestaan er betonpalen schuttingen voor zowat elke tuin: van klein tot groot, lang of kort en hoog of laag, de mogelijkheden zijn zo goed als oneindig als je op zoek bent naar een degelijke afscherming van je tuin.

Comments are closed.