FAQ’s over VoIP

Het internet beïnvloedt alle sectoren. VoIP (Voice over Internet Protocol) vereist een breedband internetverbinding om te kunnen functioneren als een gewone telefoon. De meeste VoIP services stellen een persoon in staat om naar iedereen met een telefoonnummer te bellen (lokaal, internationaal, mobiel).

  • Hoe werkt het?

Uw stem wordt omgezet in een digitaal signaal dat via het internet verstuurd wordt. Uw signaal wordt tijdens het bellen omgezet naar een gewoon telefoonsignaal. U kan telefoneren via uw computer of via een traditionele telefoon, op voorwaarde dat deze aangesloten is met een speciale adapter die geleverd wordt door zakelijke telefonie providers.

  • Wat zijn de benodigdheden voor VoIP?

U dient in het bezit zijn van een hoge internetsnelheid. U zou glasvezel of DSL-services in overweging moeten nemen. Een adapter, een computer of een aangepaste telefoon is essentieel. U dient in het bezit te zijn van een microfoon en de bijhorende software als u een computer gebruikt. Bepaalde VoIP telefoons kunnen rechtstreeks in een breedbandverbinding worden aangesloten en zo functioneren als een normale telefoon.

  • Wat is het verschil tussen een interlokale oproep en een oproep buiten uw net?

Veel VoIP providers bieden gratis oproepen aan tussen abonnees. Mensen die naar u van buiten het net zullen extra toelagen moeten betalen op basis van hun locatie en services. Bepaalde providers zullen u meer aanrekenen voor zones buiten uw net. Zoals u kan zien, is dit hetzelfde als traditionele telefonie, maar dan sneller.

  • Wie kan de gebruiker bellen nadat ze VoIP services hebben geïnstalleerd?

Mensen vinden het vaak moeilijk om nieuwe technologieën te vertrouwen, zelfs als ze zeer afhankelijk zijn van internetconnectiviteit. U moet zich geen zorgen maken, u kan iedereen bellen die u maar wilt met VoIP services. In sommige gevallen echter, zal u enkel in staat zijn om andere abonnees te bellen. Al deze dingen zijn afhankelijk van het soort service dat u kiest. Er zijn VoIP services beschikbaar die u in staat stellen om met meer dan één persoon op hetzelfde moment te bellen. Dit is vaak niet mogelijk met gewone telefoons.

  • Wat zijn de voordelen van VoIP?

Kort samengevat hebben VoIP services veel voordelen ten opzichte van traditionele telefonie. Ze bieden een snellere verzending van de signalen. U zal in staat zijn om te besparen op traditionele telefonie rekeningen aangezien VoIP services een breedbandverbinding gebruiken.

  • Is het mogelijk om de computer te gebruiken en te bellen op hetzelfde moment?

Ja, u kan blijven werken op uw computer tijdens het bellen. De internetsnelheid blijft ongewijzigd. Uw computer moet aanstaan als uw service afhankelijk is van de computer.

  • Is het mogelijk om te reizen met de telefoonadapter?

Er zijn veel VoIP provider die services aanbieden waardoor u uw telefoon kan gebruiken van zodra u een snelle internetverbinding heeft.

  • Hoe kan ik zien of ik gebeld wordt?

De telefoon zal rinkelen zoals een normale telefoon. Als de VoIP service gelinkt is met een computer, dan zal de meegeleverde software een melding geven.

Nu al uw vragen beantwoord zijn, kan u genieten van de VoIP services.

Comments are closed.