Enkele voordelen van stoppen met blowen

Blowen is iets dat er mondjesmaat insluipt. Iedere dag blowen, dat doen een paar duizend mensen in Nederland. Vaak begint het met maandelijks, daarna wekelijks en dan dagelijks. Van de doorgewinterde blowers overweegt ook een groot deel om te stoppen. Zij zullen vaak nadelen van het blowen ondervinden.

Wanneer je stopt met blowen bespaar je veel geld. Honderden euro’s eraan uitgeven iedere maand zal voor blowers niet onbekend zijn. Wanneer het economisch slecht gaat is een extra zakcentje altijd handig, daarom is het maar beter om het geld in je zak te houden.

Stoppen geeft je ook meer energie. Door het blowen raken veel mensen vermoeid. Ze hebben dan vaak geen zin meer om dingen te doen of om af te spreken met vrienden. Ze kunnen hierdoor minder sociaal worden. Iets dat na het stoppen wel weer weg gaat.

Dagelijkse blowers vergeten dingen snel. Gelukkig wordt dit weer normaal als je stopt met blowen. Zo vergeet je afspraken minder snel wanneer je al een flinke periode niet hebt geblowd.

Een nadeel van blowen is dat het een depressie kan versterken. Ook daarom is stoppen met blowen het overwegen waard. Hoewel we hiermee niet direct willen zeggen dat je van blowen depressief wordt, kan het daar wel aan bijdragen.

Maar misschien wel het belangrijkst is dat je niet meer afhankelijk van de wiet bent. Men kan bijvoorbeeld onrustig worden als men niet kan blowen. Na het stoppen met blowen hersteld het natuurlijke slaapritme zich.

Wanneer men denkt het moeilijk te krijgen, kan men hulp vragen. Dit is een stok achter de deur. Het vergroot de kans dat je succesvol stopt. Een cannabisverslaving wordt tegenwoordig door de artsen serieuzer genomen. Je huisarts heeft hier ervaring mee. Vraag hem om een doorverwijzing. Schaam je hier niet voor. De huisarts heeft hier vaker mee te maken gehad.

Comments are closed.