Een VCA opleiding is tegenwoordig een industriestandaard

Is een VCA verplicht volgens de wet?

Nee, een VCA heeft geen wettelijke grondlegging. Een VCA-diploma wordt dus niet vereist volgend de wet. Wel dient een VCA als erkende checklist voor aannemers onderling. Vertegenwoordigers van betreffende bedrijven en aannemers wilden een systeem opzetten om aannemersbedrijven te toetsen op hun veiligheidsbeleid en prestaties. Tegenwoordig heeft een VCA certificaat een hele grote waarde in het bedrijfsleven. Zo wordt de VCA in Nederland inmiddels algemeen erkend als industriestandaard, omzat een van de verplichtingen om volgens de VCA te werken is dat je eist van partijen waarmee de samenwerking is ook volgens de VCA te werken. Een VCA opleiding volgen is dus absoluut een aanrader. Wil je meer weten over de VCA opleiding? Neem dan contact op met het opleidingscentrum. De medewerkers voorzien je graag van de benodigde informatie!

Een VCA certificaat bewijst een veilige werkomgeving

Volgens de Arbowet zijn bedrijven schuldig tot dat zij kunnen aantonen dat ze al het mogelijke hebben gedaan om ongevallen en onveilige situaties te voorkomen. Een onderneming die medewerkers heeft rondlopen met een VCA certificaat voldoet niet automatisch aan het bewijs van onschuld, maar zal hier wel kunnen aantonen dat de zij alles hebben gedaan om onveilige situaties en ongevallen te voorkomen.

Wat kan je verwachten bij de VCA opleiding?

Voordat je begint aan de VCA opleiding, is het goed om alvast na te gaan wat je kunt verwachten. De VCA opleiding start doordeweeks om half 9 in de ochtend en eindigt om kwart voor 4 middags. Van 4 uur tot 5 uur in de middag zal het VCA examen worden afgenomen. Het examen zal worden afgenomen onder officieel toezicht van de examenkamer. Als het VCA examen met een voldoende is afgerond, ontvang je het VCA certificaat. Dit certificaat is 10 jaar lang geldig en kan na deze 10 jaar opnieuw verdient worden door opnieuw een VCA opleiding te volgen.

VCA-opleiding

Comments are closed.