Een traditioneel tuinhuisje voor in jouw tuin

Wanneer je een tuin bij je huis hebt, kun je daar natuurlijk ontzettend veel mee doen. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld heerlijk om echt te tuinieren terwijl anderen een zithoek erg belangrijk vinden. Een combinatie van beiden is natuurlijk ook mogelijk. Iets dat we veelvuldig terug zien in de tuin is een tuinhuisje. Niet alleen maar omdat dit ontzettend leuk staat bij de uitstraling van je tuin, maar ook nog eens omdat een tuinhuisje erg functioneel is. Een tuinhuisje met een plat dak wordt de laatste jaren opvallend vaak gekozen. Maar waarom is dat eigenlijk? En wat valt er nog meer over dit type tuinhuisje te vertellen?

Waarom kiezen mensen voor tuinhuisjes met plat dak?

Tuinhuisjes met plat dak worden steeds populairder. Dat heeft natuurlijk een reden. Allereerst zorgt zo’n tuinhuisje voor een klassieke maar tegelijkertijd moderne en strakke uitstraling in de tuin, waardoor het ontzettend hip is. Dat heeft onder andere te maken met de deur. Bovendien heb je extra opties om het tuinhuisje nog mooier te maken. Bijvoorbeeld door een aluminium daktrim te laten plaatsen of te kiezen voor een houten vloer. Een dergelijk tuinhuisje is bovendien erg eenvoudig in te passen in de rest van de tuin.

Tuinhuisje met EPDM dakbedekking

Bij een tuinhuisje met een plat dak kun je het beste kiezen voor een dakbedekking van EPDM. Op die wijze weet je in ieder geval zeker dat het dak goed gedicht is. EPDM is niet alleen elastisch maar heeft ook nog eens een groot temperatuurbereik waardoor het in vrijwel alle situaties gewoon blijft doen waar je het voor koopt: het tuinhuisje bedekken. Niet voor niets wordt er bij platte daken de laatste jaren vrijwel altijd voor EPDM gekozen. Een betaalbare en tegelijkertijd zeer goede oplossing voor een plat dak!

Comments are closed.