Een speelveldje aanleggen met kunstgras. Een goede keuze?

Wanneer er wordt besloten om een nieuw speelveldje aan te leggen ergens, moet je natuurlijk met een aantal dingen rekening houden. Het kan namelijk verstandig zijn om een speelveldje met kunstgras aan te leggen, dit heeft namelijk veel voordelen in vergelijking met het aanleggen van een speelveldje met regulier gras. Een speelveldje is er namelijk om in te spelen, zoals het woord al zegt. En spelen betekent vaak dat het gras veel te verduren krijgt.

Zeker als er kinderen gaan spelen en er allemaal attributen worden aangelegd. Dit kan ervoor zorgen dat het gras snel verslechterd. En het is een algemeen gegeven dat het bij verdord gras slecht is om het te repareren. Het kan natuurlijk wel maar daar zijn veel kosten mee gepaard. Om die reden kan het dus verstandiger zijn om kunstgras aan te leggen bij het aanschaffen van gas bij een nieuw speelveldje.

Voordelen kunstgras bij een speelveldje

Wanneer je speelapparaten op een regulier speelveldje neerzet, dan heeft dit een groot nadeel. Het zorgt er namelijk voor dat het gras waar het speelapparaat is opgelegd dood gaat. En het is moeilijk om dit gras weer mooi te krijgen. Een speelapparaat is doorgaans ook nog eens heel groot, wat dus betekent dat er grote stuken gras doodgaan. Wanneer dan een speelapparaat wordt vervangen of iets dergelijks, dan ziet dit er dus niet mooi uit.

Bij kunstgras is dit echter niet het geval: een speelapparaat heeft namelijk geen effect op kunstgras. Om die reden wordt kunstgras dan ook veel gebruikt op speelveldjes waar veel speeltoestellen zijn geplaatst. Het blijft er mooi groen uitzien en er hoeven geen hoveniers langs te komen om het gras om de zoveel weken van goed onderhoud te voorzien. Het heeft kortom enkel voordelen.

Comments are closed.