Een sommatiebrief opstellen

Om een sommatiebrief op te stellen heb je een aantal tips en tricks nodig om er zeker van te zijn dat je brief op het juiste niveau is en serieus wordt genomen. Met een sommatiebrief kun je iemand sommeren om bepaalde actief te ondernemen. Denk hierbij aan het uitvoeren van een overeenkomst, of andere aanverwante zaken zoals het vorderen van een openstaande betaling, het staken en gestaakt houden van een inbreuk op een intellectueel eigendomsrecht en/of het stoppen met beledigende berichtgeving. Daarnaast zijn er nog veel meer voorbeelden te benoemen waarom iemand een sommatiebrief zou opstellen. Ben je benieuwd waar je allemaal op moet letten als je een sterke sommatiebrief wilt opstellen? Dan is het raadzaam om zeker nog even verder te lezen. Wij gaan je in dit artikel namelijk alles vertellen wat je moet weten.

Waaruit bestaat een goede sommatiebrief?

Bij het opstellen van een sommatiebrief zijn er een aantal zaken erg belangrijk. Allereerst is het aan te raden om een redelijk termijn mee te geven in de brief. Daarbij kan vermeld worden dat het na het verstrijken van deze termijn de schuldenaar in gebreke is als de openstaande vorderingen dan nog niet zijn betaald. Wat daarnaast ook een aanrader is, is om de brief aangetekend te versturen. Je krijgt dan een verzend- en ontvangstbewijs en zo kan de schuldenaar niet beweren de sommatiebrief nooit te hebben ontvangen.

Meer tips en tricks?

Wil je na het lezen van bovenstaande informatie graag meer lezen over het opstellen van een goede sommatiebrief? Neem dan contact op met Lawfox advocatuur of neem een kijkje op hun website. Hier vind je meer informatie over dit onderwerp maar ook andere nauwverwante zaken komen aan bod en worden uitgelegd. Waar je ook een vraag over hebt, het team van Lawfox staat voor je klaar met passend advies op maat.

Gerelateerde afbeelding

Comments are closed.