Een internationale baan vinden

Steeds meer mensen dromen tegenwoordig van een internationale carrière. Alleen waar moet je beginnen? En waar vind je vacatures in het buitenland? Wij hebben een lijst met handige tips en mogelijkheden geselecteerd om te helpen bij het vinden van de juiste baan in het buitenland.

Hoe vind ik werk in het buitenland?

Uit de statistieken blijkt dat de meeste Nederlanders hun geluk beproeven binnen Europa.  De site van EURES is dan een goede plek om te beginnen met je zoektocht. De site zegt de eenvoudigste manier te zijn om een baan te vinden in Europa. Er staan rond de 800.000 vacatures op de website.

Andere veel gekozen bestemmingen van Nederlanders om naar te emigreren zijn Australië en Nieuw-Zeeland. Het is echter vanwege de strenge immigratiewetgeving vaak moeilijk om deze emigratie ook werkelijk te maken. Alleen beoefen je het juiste beroep dan is het in een keer vrij eenvoudig om een visum te krijgen. Indien je werkzaam bent in de gezondheidszorg, het onderwijs, ICT, agrarische sector of handel dan wordt het in Nieuw-Zeeland eenvoudig om een visum te regelen.

In Australië zijn nog meer beroepen waar een tekort aan is, denk hierbij aan bakkers, kappers, metaalbewerkers, schilders, tandartsen, etc. Verdiep je hierin om te ontdekken of je met jouw beroep ook makkelijk naar dit land kan vertrekken.

In Nederland hebben alle grote kranten ook een website. Dit geldt ook voor veel buitenlandse Europese kranten. Hier zijn ook vaak vacaturepagina’s te vinden. Het kan ook erg handig zijn om deze te bekijken.

Tips

  1. Zorgverzekering stopzetten: Over het algemeen moet je je zorgverzekering stopzetten indien je langer dan 3 maanden betaalde werkzaamheden gaat verrichten in het buitenland
  2. Europees cv: Wil je een cv maken in een taal die je niet volledig beheerst? Dan kan je op de site van Europass een aantal documenten vinden in alle Europese talen die je helpen om je cv goed te vertalen.
  3. De Dienst Uitvoering Onderwijs kan je verder helpen bij het internationaal laten erkennen van je diploma’s. Veel organisaties in het buitenland zijn niet bekend met het Nederlandse onderwijssysteem en zullen de Nederlandse opleidingen niet kennen, of het niveau ervan snappen.

Comments are closed.