Een eigen schaduwplekje in de tuin

Sfeervol en duurzaam

Om jouw eigen sfeervolle schaduwplek te creëren, kun je in jouw tuin een prachtige pergola constructie met harmonicadoek laten zetten. Je ziet ze vaker langs zwembaden in luxe hotels en op de privéstranden zijn ze ook vaak te vinden. Dit is dan ook echt een upgrade van je tuin. Sommigen kiezen voor een grote verankerde parasol. Maar een harmonicadoek ziet er luxer uit en de pergola-constructie kan het hele jaar blijven staan.

Verschillende uitvoeringen

Afhankelijk van de grootte van je tuin en de plaats van de pergola, kun je kiezen welke grootte pergola je wilt hebben en waar. Je kunt een vrijstaande pergola neerplaatsen, om het effect van een alleenstaand huis of eiland te maken. Zo kun je van alle kanten de pergola binnenlopen en is het uitzicht aan alle kanten open. Je hebt ook de keuze om je pergola aan een muur of gevel te plaatsen. Het voordeel hiervan is dat je dan minder tegen de palen aan zit te kijken. Als laatst is er de optie om het harmonicadoek in de richting van de muur open en dicht te laten schuiven. Dus niet van voor naar achter, maar van links naar rechts.

Kleuren en maten

Ten slotte zijn er een hoop verschillende maten en kleuren beschikbaar. Maten variëren van twee tot vijf meter. Wil je een pergola van drie bij vijf meter? Dat kan geregeld worden. Verschillende kleuren zoals zand, antraciet & gebroken wit zijn keuzemogelijkheden. Verder kun je vrijwel alle combinaties tussen deze afmetingen en kleuren maken. Zo kleurt jouw pergola altijd goed bij jouw huis en tuin.

Zelf bouwen?

Het is mogelijk jouw eigen pergola online te bestellen en zelf in elkaar te zetten. Het is aan te raden om dit met minimaal twee personen te doen. Het betreft namelijk zwaar materiaal en veiligheid gaat voor alles!

Comments are closed.