De marathon van Florence

Als je als marathonloper beslist om de marathon Florence te gaan lopen, dan kies je voor een heel bijzondere stad. Het gehele parcours loopt lange diverse oude en indrukwekkende monumenten, zodat je extra kunt genieten tijdens je route. De marathon is op zondag 24 november en start op het beroemde Piazza del Duomo bij de kathedraal van Florence. Een mooiere start kun je je niet bedenken. Kunst, cultuur en architectuur staan tijdens de 42,2 kilometer route centraal. Moeite met de route zul je niet hebben, want de gehele route is vlak en goed geasfalteerd.

Het programma

Een reis inclusief het startbewijs voor de marathon via Loopreizen, houdt in dat je zelf nergens meer naar om hoeft te kijken en jij je volledig op de marathon kunt richten. Al op vrijdag 22 november vertrek je met KLM naar Florence. Hier kun je inchecken in je hotel en rustig de dag in Florence doorbrengen. Ook de volgende dag kun je nog lekker ontspannen in de stad. Wel moet je deze dag je startbewijs gaan halen. Op zondag is dan uiteindelijk de dag van de marathon, waar je zes uur de tijd krijgt om de finish te halen. Nadien kun je rustig bijkomen en uitrusten in je hotelkamer. De volgende dag heb je in de ochtend nog alle tijd om Florence in te gaan, om ‘s middags weer op het vliegtuig richting Nederland te stappen.

 

Florence, een stad om te ontdekken

Uiteraard mag je ook een supporter meenemen en dat is wel zo leuk, want Florence biedt meer dan alleen de marathon. Vooral als je ook van cultuur, geschiedenis en architectuur houdt, is Florence een zeer interessante stad. De stad staat bol van de monumenten en fraai architectonische meesterwerken. Ook het hotel waar je verblijft is een 16e eeuws gebouw, met prachtige gewelfde plafonds en een prachtige dakterras. Het hotel ligt op 5 minuten afstand van het beroemde beeld de David van Michelangelo. Geniet je erg van Florence? Het is mogelijk om wat dagen extra te boeken.

Comments are closed.