Is blowen altijd ontspannend?

We kennen allemaal wel mensen die ervan houden om een joint te roken. Ze zeggen er ontspannen en lekker rustig van te worden. Wanneer je niet met regelmaat blowt kun je er ook euforisch van worden.

Bij blowen is er echter wel sprake van enkele addertjes onder het gras. Zo kun je in eerste instantie afhankelijk ervan worden. Sommigen doen het om de realiteit te ontvluchten. Het kan dan al snel zijn dat je eerst maandelijks, daarna wekelijks en uiteindelijk dagelijks gaat blowen. Vaak willen dagelijkse blowers op een gegeven moment stoppen. Klik op deze link om daar meer over te lezen.

Het klopt inderdaad dat je van blowen ontspannen wordt. Maar ontspannen kun je ook van andere dingen. Denk aan sporten of mediteren. Dit zijn activiteiten waar je ontspannen van wordt.

Een groot probleem dat gepaard gaat met blowen is de prijs. Voor veel mensen is blowen eigenlijk te duur. Vooral bij dagelijks gebruik geef je maandelijks al honderden euro’s uit. Op jaarbasis zul je dan al moeten denken aan duizenden euro’s. De vraag is natuurlijk of je er zoveel geld aan wilt besteden. Het is voor te stellen dat je het geld hard nodig hebt voor andere dingen.

De meeste mensen combineren de wiet met tabak. Tabak is erg schadelijk voor de gezondheid. In sigarettentabak zitten ongeveer 3000 schadelijke stoffen. Kun je je voorstellen dat je deze ook nog naar binnen krijgt naast de wiet? Je loopt met het blowen dus extra risico op allerlei aandoeningen.

Door de tabak die je rookt gaat je conditie achteruit. Omdat je door het blowen vaak ook een beetje lui wordt is het voor te stellen dat je dan ook niet sport. Hierdoor gaat de conditie dubbel achteruit. Sommige mensen zullen het blowen compenseren door regelmatig te sporten, maar dan nog steeds zou je conditie beter zijn wanneer je niet blowt.

Wat je vaak hoort van een cannabisgebruiker is dat hij of zij voor het slapen gaan een joint nodig heeft om goed te kunnen slapen. Dit duidt op afhankelijkheid van cannabis. Als dat voor jou ook het geval is, is je slaapritme verstoord. Wil je dat dit herstelt? Dan zul je een aantal weken niet moeten blowen.

Comments are closed.