beter dan ooit te voren

Detachering is het lenen van personeel van een externe groep. Anders dan arbeidskrachten inhuren via een uitzendbureau waar het vrijblijvend en tijdelijk is, die later weer een andere baan heeft, maar wanneer huur je een gedetacheerde en wanneer kies je voor iemand van een uitzendbureau? Wat is wijsheid in dit soort technische gevallen: het wordt allemaal duidelijk.

Bij detacheren huur je iemand in van een detacheringsbureau. Dit is dan vaak voor langere periode. Het detacheringsbureau biedt een werknemer, waarvan het bureau de werkgever is. Het bedrijf dat in dit geval de werknemer inhuurt heeft verder niets te maken met hem. Alles, de betalingen, het verlof, ziektedagen, gaat dus ook via het detacheringsbureau.

Detacheren is duurder dan iemand inhuren via een uitzendbureau. Dit komt omdat een detacheringsbureau dus de werkgeversrisico draagt, wat anders is dan bij een uitzendbureau, waar de werknemer hiervoor volledige zorg draagt. Een deel van het risico van het detacheringsbureau zal dus op het uurtarief van de werknemer gerekend worden. Het tarief van de ingehuurde werknemer hangt af van zijn of haar expertise, en de functie die vervult wordt. Een detacheringsbureau maakt vaak gebruik van detachering software om zo de processen nog beter te laten verlopen. Hierbij maken zij vaak ook gebruik van een digitale handtekening  kun je digitaal ondertekenen, wat ook voor meer efficiëntie zorgt.

Het voordeel van detacheren is dat het bureau al het werk doet, zij filteren, solliciteren en werven hoogopgeleide potentials. Het detacheringsbureau bied je mensen aan waar je vervolgens een sollicitatie gesprek mee hebt. Je kunt kijken of er een samenwerking kan zijn tussen de persoon en het bedrijf. Vaak hebben de arbeidskrachten al ervaring opgedaan in verschillende bedrijven. Ervaring hebben is altijd goed. Je bindt deze arbeidskrachten maar tijdelijk aan het bedrijf. Wanneer de economie in elkaar zakt, of je hebt financieel minder ruimte dan hoef je geen mensen te ontslaan.

Comments are closed.