Belang van verzorgen gebit

Het is belangrijk om je gebit te verzorgen, want met een goed verzorgt gebit hoeft de tandarts minder aan je gebit te doen. Het is niet mogelijk om mankementen aan je gebit helemaal te voorkomen, want op termijn zijn er altijd wel tekortkomingen in iemands gebit. Tekortkomingen kun je dus niet voorkomen maar wel beperken en hoe minder tanden of kiezen je hoeft te trekken hoe beter dat is.

Want als je een goed verzorgt gebit hebt heb je minder kans op bijkomende aandoeningen en hoef je nog minder vaak naar de tandarts. Sommige mensen kunnen er echter niets aan doen dat ze vaker naar de tandarts moeten omdat zij een zwakker gebit hebben, maar zolang je er niet alles aan doen om je gebit te verzorgen zou dat jammer zijn van je uitstraling.

Als er uiteindelijk toch een tand of kies moet worden getrokken is daar niets aan te doen. Er moet dan een implantaat worden gezet om het gat te vullen, want een tand minder doet afbreuk aan je uiterlijk en dat is jammer. Het is alleen niet altijd mogelijk om een tand te laten zetten, maar als het wel kan moet je dat zeker doen. Bij een kies is het minder erg als je die moet missen, maar je een missende voortand ziet iedereen. Een kies heeft weer he nadeel dat het meer pijn kost om te trekken.

Het beste is gewoon dat je je gebit goed verzorgd zodat je zo min mogelijk tanden en kiezen hoeft te trekken en dat er zo min mogelijk kunsttanden en kunstkiezen hoeven te worden geplaatst. Hoe minder je naar de orthodontist of de endodontoloog moet hoe beter dat dus is. Want hoe langer je het volhoudt om met een goed gebit rond te lopen hoe langer het duurt voordat je een kunstgebit hoeft.

Comments are closed.