Aantrekkelijke eigenschappen van mannen en vrouwen

Dit artikel beschrijft de aantrekkelijke eigenschappen van mannen en vrouwen. Dit met generalisaties die toch zo vaak waar zijn dat ze het waard zijn er goed over na te denken. Dit is een gedeelte waar met persoonlijke ontwikkeling aan gewerkt kan worden.

In het algemeen zijn de volgende eigenschappen voor beide geslachten ongeveer even aantrekkelijk:

– intelligentie
– eerlijkheid
– zelfstandigheid

Ga altijd uit van je eigen kracht. Die verschilt enorm per mens. Vergelijk jezelf dan ook niet teveel met anderen in negatieve zin. Jij mag er zijn. Maak een lijstje van je eigenschappen en wees niet te kritisch. Kleine dingen doen er daarbij ook toe, als ze positief zijn. We hebben nogal eens de neiging daarbij een “ja, maar” gedachte te zetten, zet daar een streep doorheen. Zorg daarmee voor genoeg goede eigenschappen. Accepteer je slechte eigenschappen ook en bedenk wat voor iemand hier toch harmonieus mee om zou kunnen gaan en hoe je verder zou kunnen groeien als mens. Hoewel je misschien vaak of minder vaak terugtrekking gekozen hebt en die strategie lang kan werken, je bent niet helemaal gemaakt alleen te zijn.

Mannen en vrouwen trekken elkaar natuurlijk ook aan door hun verschillen. Hierbij kunnen o.a. de volgende generalisaties van oudsher worden onderscheiden:

Mannen – Vrouwen
————————-
actief – passief
vierkant – rond
hard – zacht
individueel – sociaal
veiligheid – zorg
technisch – communicatief
kracht – finesse
leidend – volgend
verstand – gevoel

Deze verschillen zijn afgenomen, maar het principe blijft: verschillen trekken elkaar aan. Iedereen wil compleet zijn.
Toch is dit ingewikkelder geworden. Mannen zijn vrouwelijker geworden en vrouwen mannelijker. Een stoere vrouw zal misschien beter passen bij een zachte man. Bedenk voor jezelf welke verschillen jou het meest aantrekken en welke de ander het meest zullen aantrekken naar jou toe.

Naast de tips in dit artikel zijn het op het internet nog veel meer tips te vinden. Zo staat de website Dating sites Nederland boordevol praktische tips voor bij het online daten.

 

Aantrekkelijke vrouwen

Mannen houden gewoon van mooie vrouwen, dat zal altijd zo blijven. En wat mooi is, is subjectief! Mooi betekent niet de knapste want de “girl next door” wordt meestal aantrekkelijker gevonden voor seks. Voor mannen is het extra aantrekkelijk als je dit hebt:

Toegankelijkheid
het is voor mannen vervelend als je hoog in je prinsessentoren blijft zitten en hij maar moet zwoegen om echt iets van je te weten te komen. Durf jezelf bloot te geven door eerlijk te zijn. Geef hem dus niet het idee dat hij perfect moet zijn en aan torenhoge eisen moet voldoen.

Flirtkwaliteiten
besef dat je als vrouw veel beter in staat bent tot verleiding. Een knipoog of aanraking kan al wonderen doen.

 

Aantrekkelijke mannen

Vrouwen houden van nature van alfa mannen. Dit zijn leiderstypes die de baas zijn over een stam en vrouwtjes het beste kunnen beschermen tegen vijandige apen. Natuurlijk is niet elke man zo en dat hoeft ook niet. Het zijn lang niet altijd de beste mannen voor vrouwen, onbetrouwbaar, te ongevoelig en te dominant. Maar voor vrouwen is het extra aantrekkelijk als je dit hebt:

Zelfvertrouwen en lef
durf af en toe iets nieuws te proberen, bijvoorbeeld een nieuwe sport of een wat andere vakantie.

Succes
je hoeft het nog niet meteen te hebben. Bedenk in ieder geval hoe je dit wilt bereiken en wat je al gedaan hebt er aan. Dromers moeten doeners worden uiteindelijk.

Leiding
hierom zoeken vrouwen vaak ook een iets oudere man die iets langer is dan zijzelf, een man om naar op te kijken.

Uiting
Een mooie uitstraling, uiting van emoties zijn belangrijk. Een mooie lach hebben helpt, maar meerdere, verschillende emoties tonen van positief tot negatief tonen emotionele rijkdom en het vermogen een band te hebben

Handigheid
vrouwen vinden het aantrekkelijk als een man goed is met zijn handen.

Sportiviteit
ook hier speelt aantrekkingskracht.

Humor
wie wil er niet iemand die je aan het lachen kan brengen, het maakt het leven draaglijker.

Comments are closed.