Aankleding van jouw voordeur

De voordeur aankleden? Hoezo? De voordeur van een woning kan veel vertellen over de bewoners. Daar had je misschien niet direct aan gedacht, maar het is wel zo. Als je ergens aanbelt, blijf je terwijl je wacht toch meestal even naar de deur kijken. Zo vorm je (wellicht onbewust) al een idee van de personen achter de deur. Natuurlijk is het eerste wat je opvalt de gevel van een woning, maar de deur is daar een aandachttrekkend element in.

Heb je een eigen bedrijf of misschien de zaak aan huis? Dan is het vanzelfsprekend van groot belang dat de buitendeur een verzorgde indruk maakt. Zelf kom je als klant toch ook graag binnen door een goed verzorgde en uitziende entree. Het is toch een soort van respect dat je als ondernemer aan jouw klanten betoont. De “aankleding” van de voordeur wordt bepaald door het schilderwerk en het buitendeurbeslag.

Kleed de buitendeur vooral veilig!

Bij buitendeuren staat de veiligheid natuurlijk voorop. Sinds 2013 is daarom buitendeur beslag met een kerntrekbeveiliging in Nederland verplicht gesteld. De kerntrekbeveiliging zorgt ervoor, dat de cilinder van het slot niet uitgetrokken of uitgeboord kan worden. Bij het aanschaffen van veilig buitendeur beslag moet je er op toezien, dat het van een keurmerk is voorzien. Deurschilden met het drie sterren SKG-keurmerk zijn extra zwaarbeveiligd tegen inbraak. Let er wel op, dat het keurmerk zichtbaar en onuitwisbaar op het deurschild is aangebracht!

Kleed jouw buitendeur geheel naar jouw wensen

Behalve de veiligheid, wil je natuurlijk ook jouw voordeur aankleden in de stijl van de woning. Schilder hem dus in een mooie kleur en voorzie de deur met passend buitendeurbeslag. Hierbij heb je de keus uit vele stijlen en modellen. Bedenk wel, dat het deurbeslag niet enkel bestaat uit de deurknop met het slot en het deurschild. Ook de brievenbusplaat en huisnummers kunnen jouw deur opsieren. Ze zijn allemaal te verkrijgen in verschillende modellen en stijlen. Heb je een gevel in landelijke stijl? Denk dan misschien eens aan het monteren van een ouderwetse deurklopper op de voordeur!

Comments are closed.